6 cl Whisky
Kallt färskbryggt kaffe
Häll whiskyn över is och fyll upp med färskbryggt kylt kaffe.Sockra efter smak.
4 cl irlänsk whiskey
5 st nejlikespik
1/2 citronskiva
1 tsk strösocker
4 cl kokhett vatten
Koka upp vatten. Tryck in nejlikespikarna i citronskivan.
Lägg citronskivan i ett vinglas tillsammans med sockret.
När vattnet kokat upp, häll vattnet i glaset. Häll på whiskeyn.
Låt det dra någon minut.
En kulen höst eller vinterdag och Hot Whiskey kommer att bli din absoluta favorit!!!
6 cl skotsk whisky
1 stänk citronjuice
Ginger Ale
Fyll upp med is, citron, whisky och toppa med Ginger Ale.
6 cl valfri whisky
is
häll isen i en whiskytumlare, fyll på med spriten och njut!
1 msk sockerlag
1 cl Curacao
4 cl bourbon whisky
krossad is
1 cocktailbär
Fyll ett vinglas till hälften med krossad is.
Häll whisky, Curacao och sockerlag i en shaker och skaka lätt.
Häll upp drinken i glaset och rör om. Dekorera med cocktailbäret.
3 cl Lauders Finest Scotch whisky
2 cl Mandarine Napoléon
2 cl citronjuice
4 cl apelsinjuice
Häll rejält med is i ett grogglas, fyll på spriten i nämnd ordning uppifrån och servera.
4 cl Amerikansk whiskey
2 cl Advocaat
2 cl sockerlag
1,5 cl färsk citronjuice
Häll ingredienserna i en shaker
Skaka och toppa med soda
Garneras med limeblad och rött bär.
Skapad av Örjan Åstrand
Barutveckling HB
4 cl Bourbon
Sockerlag
Myntablad
Häll i bourbon och sockerlag i ett highball glas och muddla myntan i
botten
Fyll upp med krossad is och rör om.
4 cl Irländsk blended whiskey
2 tsk farinsocker
starkt bryggkaffe
lättvispad eller skakad grädde
I ett högt glas på fot tillsättes farinsocker och Jameson.
Häll över hett, starkt bryggkaffe tills ca 1 cm återstår av glaskanten.
Blanda tills sockret löses upp.
Häll försiktigt den lätt vispade grädden över baksidan på en sked.
2 cl Whisky
2 cl Amaretto
2 cl Cointreau
Apelsinjuice
Skaka spriten
Fyll upp med kyld apelsinjuice
4 cl Famous Grouse whisky
2 cl Bols Rasberry
12 cl tranbärsjuice
1 msk färska hallon
2 cl citronjuice
hallon och citronmeliss
Skaka whisky, Bols Raspberry, tranbärsjuice och hallon i en shaker.
Häll upp i ett highballglas med is och garnera med färska hallon
och gröna blad av citronmeliss.
Lika delar kakao, Crème de Menthe och Whisky
espresso eller starkt kaffe
varm mjölk
Rör ihop kakao med mintlikör och whisky.
Ställ en sked i glaset och häll i kaffe och varm mjölk.
Vill du ha drinken ännu sötare tillsätter du lite socker.
4 cl Scotch whisky
3 cl Drambuie
1 cl citronjuice
1 stänk Crème de Menthe
1 stänk Angostura Bitter
Skaka med is och sila. Servera i kylt cocktailglas.
4 cl Kanadensisk whisky
2 cl torr vermouth
2 cl Bénédictine
ev apelsinskal
Rör om väl med is. Sila drinken i cocktailglas.
Lägg gärna i en bit apelsinskal.
6 cl Kanadensisk whisky
1 cl sockerlag
1 ägg
riven muskotnöt
Skaka med is. Servera i ett old-fashioned-glas.
Strö riven muskot över drinken.
5 cl Scotch whisky
1 cl citronjuice
3 stänk Pernod
1 äggvita
Skaka med is och sila. Servera i old-fashioned-glas.
2 cl Kanadensisk whisky
2 cl Drumbuie
2 cl torr vermouth
1 stänk Campari
Rör med is och sila. Servera i cocktailglas.
4 cl Scotch whisky
1 cl söt vermouth
1 cl apelsinjuice
1 stänk grön Chartreuse
citronskal
Skaka med is. Sila i ett kylt cocktailglas och garnera med citronskal.
6 cl Bourbon whiskey
1 sked sockerlag
2 cl citronjuice
1 äggvita
Skaka med is och sila. Servera i ett cocktailglas.
4 cl Bourbon whiskey
2 cl Apricot Brandy
garnering:
körsbär
Skaka med is. Sila och servera i cocktailglas med körsbär.
2 cl Kanadensisk whisky
2 cl torr vermouth
2 cl Campari
Rör med is och sila. Servera i cocktailglas.
2 cl Bourbon whiskey
2 cl Peter Heering
1 cl apelsinjuice
Skaka med is och sila. Servera i ett kylt cocktailglas.
4 cl Scotch whisky
2 cl söt vermouth
1 stänk Angostura Bitter
garnering: körsbär
Rör med is och sila. Servera i kylt cocktailglas med körsbär på pinne.
3 cl Scotch whisky
3 cl söt vermouth
Rör drinken med is. Sila och servera drinken i cocktailglas.
3 cl Bourbon whiskey
3 cl blå Curacao
3 stänk Bénédictine
garnering: citronskal
Rör drinken med is. Sila upp den i ett cocktailglas.
Pressa ett citronskal och släpp ner det i drinken.
3 cl Scotch whisky
3 cl Dubonnet
3 stänk Cointreau
1 stänk Angostura Bitter
1 stänk apelsinjuice
1 stänk citronjuice
Rör med is och sila. Serveras i kylt cocktailglas.
3 cl Kanadensisk whisky
3 cl Madeira
1 sked socker
1 äggula
ev riven muskotnöt
Skaka med is. Sila upp i ett old-fashioned-glas.
Riv gärna lite muskotnöt ovanpå drinken.
4 cl Kanadensisk whisky
2 cl grädde
Skaka med is och sila. Servera i kylt cocktailglas.
4 cl Scotch whisky
2 cl söt vermouth
1 stänk Curacao Orange
3 stänk Drambuie
Rör whisky, vermouth och curacao med is
och häll alltsammans, även isen, direkt i glaset.
Stänk till sist Drambuie direkt i drinken.
2 cl Scotch whisky
2 cl vodka
2 cl Grand Marnier
garnering: apelsinskiva
Skaka med is. Sila och servera i cocktailglas med apelsinskiva.
4 cl Bourbon whiskey
1 cl Peter Heering
1 cl vit Crème de Menthe
körsbär
Rör med is och sila. Servera i cocktailglas med körsbär.
4 cl Scotch whisky
2 cl Drambuie
garnering: apelsinskiva, cocktailbär
Servera drinken on the rocks, gärna i ett old-fashioned-glas.
Apelsinskiva och cocktailbär är en trevlig dekoration till denna klassiska drink.
3 cl Scotch whisky
1 cl Apricot Brandy
1 cl Cherry Brandy
3 stänk citronjuice
Skaka med is och sila i cocktailglas.
4 cl Kanadensisk whisky
2 cl Peter Heering
Rör med is. Sila och servera i ett cocktailglas.
4 cl Bourbon whiskey
1 cl Grand Marnier
1 cl Cointreau
1 cl torr vermouth
citronskal
Rör drinken med is. Sila i cocktailglas.
Pressa en bit citronskal över drinken och släpp ner det i glaset.
Kylt glas
Lika delar Baileys, Malibu och Whisky.
Skaka och servera On the Rocks!
6 cl whisky
Ginger ale
Skala ett citronskal så långt som möjligt.
Lägg citronskalet i ett grogglas tillsammans med is.
Häll på whiskyn och fyll upp med ginger ale.
Ställ i en lång sked för att hålla skal och is på plats.
krossad is
saft av 1/2 citron
1 tsk sockerlag alt florsocker
5 cl whisky
citronskiva alt cocktailbär
Skaka allt i shaker, sila upp i whiskyglas.
Garnera med citronskiva eller cocktailbär.
OBS! Alternativ!
6 cl whisky
6 cl sourmix
Skaka och häll över i highballglas med is och citron.
3 cl whisky
1 cl cointreau
saft av 1 pressad citron
2 cl sockerlag
iskuber
clubsoda
Blanda allt utom clubsodan i shaker.
Skaka och sila upp i highballglas, fyll på med kall clubsoda
och lägg i en citronskiva.
1 tsk sockerlag alt 1 sockerbit (snabbbit)
1 tsk clubsoda
2 stänk Angostura bitter
iskuber
4 cl skotsk whisky
Citronskiva
Rör socker,is soda och angostura, häll upp i whiskyglas och fyll på med whisky.
dekorera med citron och apelsinskiva.